Door het sterke netwerk en de enorme ervaring op het gebied van risicobeheersing bij werken op hoogte, is Dakgroep-90 dé specialistische partner op het gebied van valbeveiliging.

Werken op een hoogte van meer dan 2,5 meter dient veilig te gebeuren. Dit is bij wet in bijna alle Europese landen zo geregeld. Er zijn veel mogelijkheden om het risico op vallen te beperken. De meeste mogelijkheden zijn vaak tijdrovend en/of worden uit gemakzucht niet toegepast. Ook zijn de aanwezige onderconstructies en/of waterdichte lagen vaak niet berekend op een dergelijke belasting.

Dakgroep-90 bedrijven bieden een totaalconcept “Dakveiligheid” aan!

Denk hierbij aan complete lijnsystemen, ankerpunten voor valgordels en alle bijbehorende procedures. De toegepaste ankerpunten (EN795 keur) en lijnsystemen worden gebruikt door van tal van partijen, tijdens kortstondig werken op hoogte. Denk hierbij onder andere aan: installateurs, schilders, glazenwassers, bliksembeveiliging en dakdekkers.

Wij hebben naast gebruiksvriendelijke valbeveiligingssystemen ook oplossingen voor markeringen van onder andere de veilige zones, ladderborgpunten, gevelladders e.d.

 

Ons werkterrein omvat het inventariseren van de risico’s, tot het aanbrengen, inspecteren en onderhouden van complete valbeveiligingssystemen.
En dat door heel Nederland vanuit één collectieve gedachte: échte veiligheid voor een betaalbare prijs.

In onze aanpak wordt een project nauwkeurig geïnventariseerd en beoordeeld op alle aanwezige risico´s met betrekking tot valgevaar tijdens werken op hoogte. Dit is de zogenaamde Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E). Deze opname wordt helder vertaald in een gedetailleerd plan van aanpak, voorzien van een uitgebreide Auto-CAD tekening en detailtekeningen.

Een perfecte uitvoering is dan de logische volgende stap. Geheel volgens de geldende richtlijnen wordt elk project begeleid en opgeleverd.
Tijdens de totale levensduur kan de installatie door het Dakgroep-90 lidbedrijf beheerd en onderhouden worden. Denk hierbij ook aan periodieke keuringen.

Deze diensten kunnen wij aanbieden door intensieve samenwerking met vooraanstaande partijen op dit specifieke vakgebied. Materialen en toebehoren komen uitsluitend van top fabrikanten, zoals XS-Platforms® en Uniline®. Engineering en ondersteuning wordt mede verzorgd door onze partners.

 
Hiermee bent u gegarandeerd en verzekerd van een veilige werkplek voor uw medewerkers en toeleveranciers tijdens service- en inspectie-werkzaamheden op het dak.